תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים
|
|
תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים
פורסם לפני
50 ימים
מאת מנדי ספדי
סה"כ תגובות: 152
תגובה אחרונה לפני: 45 ימים
תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים המגיבים שיבחו את המחבל וכינו אותו אריה ו"שהיד"; כשמגיבה אחת קראה לו פושע, אחד המגיבים קרא "לחסל אותך בהקדם האפשרי" מנדי ספדי 2/7/2008 הגולשים באתרים ערביים-ישראליים הגיבו לא מעט לפיגוע היום כאשר המחבל דרס ומחץ למוות באמצעות טרקטור שלושה ישראלים. כמעט כל התגובות היו אוהדות לא לקורבנותיו , אלא דווקא למחבל. באתר שלבל"ד (ערב 48) הגיבו כך חלק מהגולשים. "השם ירחם על השהידים שלנו ויהיה בעזרת בני עמנו. אללה ירחמו". מגיב אחר אמר כי "מה שעשה הירושלמי הוא תגובה טבעית לפשעי הכיבוש נגד הירושלמים - הריסת בתים, מניעת כניסה לעיר". באתר קול אל-ערב הערבי ישראלי כמעטכל התגובות הביעו תמיכה במבצע הפיגוע. מתוך למעלה מ-160 תגובות, רק ארבע גינו את הפיגוע. יצוין כי באתר ניסו ברוב המקרים לצנזר התבטאויות המצדיקות טרור. כמו למשל זו המתייחסת למבצע הפיגוע "אללה ירחמו. אלוהים יביא ניצחון לדת של הבטן שנשאה אותו תשעה חודשים. אריה בעל גב של אריה, אבל הוא היה צריך (ואז מופיעה*) יותר ממה שהיה. או.קיי בפעם הבאה. אין אלוהים מלבד האל והשהיד אהוב האל. הניצחון בא בעזרת אללה. מגיע להם יותר מכך". לא צריך להיות מומחה לשוני כדי להבין שצונזרה המילה להרוג. הנה תגובה נוספת באותה רוח. "מה שקרה (הפיגוע מ.ס) זה כלום לעומת מה שהם עושים לאחינו הפלסטינים". אחד המחבלים אף היה פיוטי באהדתו למחבל וכינה אותו אריה. הוא כתב "מי שרוצה לשחק עם החתול צריך לסבול את השריטות שלו". איום ברצח על מי שהעזה לגנות את המחבל לצד התגובות האוהדות הופיעה גם תגובה אחת שגינתה את המחבל באופן מפורש. חתומה עליה "יונת השלום" . "זה פושע ולא שהיד, אל תחללו את זכר השהידים בדבר כזה נפשע שאלוהים לא הכשיר אותו. תתביישו, תתעוררו אנשים מספיק הרג, מספיק דם , רוצים לחיות". התגובות לא אחרו לבוא. "אנשים כמותך הם הפושעים שמגנים על היהודים ומוכרים את זכויותיהם ומוותרים על אדמתם לעדר כלבים", הגיב אחד הגולשים ואיים "בעזרת אללה נראה אותך בתכריכים לבנים. בוגדת". תגובה נוספת ל"יונת השלום" הייתה מפורשת לא פחות. "את לא משכילה ויש לחסל אותך בהקדם האפשרי. את סכנה ובושה לציבור הערבי. השואהדה (ההקרבה מ.ס) היא כל מי שיהרוג את אונס האדמות. והם אונסים את אדמותינו וילדינו והורגים נשינו וזקנינו. אנחנו נלחמים בכל דרך אם באבנים או בטרקטורים או בכל דרך. אלוהים ינקום בהם ויחזיר לנו את מסגד אל אקצא". http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=19361&MenuID=821&ThreadID=1014010
|
|
|
|
|
|
תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים המגיבים שיבחו את המחבל וכינו אותו אריה ו"שהיד"; כשמגיבה אחת קראה לו פושע, אחד המגיבים קרא "לחסל אותך בהקדם האפשרי" מנדי ספדי 2/7/2008 הגולשים באתרים ערביים-ישראליים הגיבו לא מעט לפיגוע היום כאשר המחבל דרס ומחץ למוות באמצעות טרקטור שלושה ישראלים. כמעט כל התגובות היו אוהדות לא לקורבנותיו , אלא דווקא למחבל. באתר שלבל"ד (ערב 48) הגיבו כך חלק מהגולשים. "השם ירחם על השהידים שלנו ויהיה בעזרת בני עמנו. אללה ירחמו". מגיב אחר אמר כי "מה שעשה הירושלמי הוא תגובה טבעית לפשעי הכיבוש נגד הירושלמים - הריסת בתים, מניעת כניסה לעיר". באתר קול אל-ערב הערבי ישראלי כמעטכל התגובות הביעו תמיכה במבצע הפיגוע. מתוך למעלה מ-160 תגובות, רק ארבע גינו את הפיגוע. יצוין כי באתר ניסו ברוב המקרים לצנזר התבטאויות המצדיקות טרור. כמו למשל זו המתייחסת למבצע הפיגוע "אללה ירחמו. אלוהים יביא ניצחון לדת של הבטן שנשאה אותו תשעה חודשים. אריה בעל גב של אריה, אבל הוא היה צריך (ואז מופיעה*) יותר ממה שהיה. או.קיי בפעם הבאה. אין אלוהים מלבד האל והשהיד אהוב האל. הניצחון בא בעזרת אללה. מגיע להם יותר מכך". לא צריך להיות מומחה לשוני כדי להבין שצונזרה המילה להרוג. הנה תגובה נוספת באותה רוח. "מה שקרה (הפיגוע מ.ס) זה כלום לעומת מה שהם עושים לאחינו הפלסטינים". אחד המחבלים אף היה פיוטי באהדתו למחבל וכינה אותו אריה. הוא כתב "מי שרוצה לשחק עם החתול צריך לסבול את השריטות שלו". איום ברצח על מי שהעזה לגנות את המחבל לצד התגובות האוהדות הופיעה גם תגובה אחת שגינתה את המחבל באופן מפורש. חתומה עליה "יונת השלום" . "זה פושע ולא שהיד, אל תחללו את זכר השהידים בדבר כזה נפשע שאלוהים לא הכשיר אותו. תתביישו, תתעוררו אנשים מספיק הרג, מספיק דם , רוצים לחיות". התגובות לא אחרו לבוא. "אנשים כמותך הם הפושעים שמגנים על היהודים ומוכרים את זכויותיהם ומוותרים על אדמתם לעדר כלבים", הגיב אחד הגולשים ואיים "בעזרת אללה נראה אותך בתכריכים לבנים. בוגדת". תגובה נוספת ל"יונת השלום" הייתה מפורשת לא פחות. "את לא משכילה ויש לחסל אותך בהקדם האפשרי. את סכנה ובושה לציבור הערבי. השואהדה (ההקרבה מ.ס) היא כל מי שיהרוג את אונס האדמות. והם אונסים את אדמותינו וילדינו והורגים נשינו וזקנינו. אנחנו נלחמים בכל דרך אם באבנים או בטרקטורים או בכל דרך. אלוהים ינקום בהם ויחזיר לנו את מסגד אל אקצא". http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=19361&MenuID=821&ThreadID=1014010
|
|
|
|
בתגובה ל: תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים מאת: מנדי ספדי בתוכנית מיוחדת על הגייס החמישי.
תוכנית שתעקוב יום יום אחר מעללי השמאל הקיצוני והלאומנות הערבית והזדהותם עם האויב.
אני כבר רואה את השמאלנים מתלוננים על התוכנית, שמתסיסה את היהודים עם האמת והעובדות.
הסופר והוגה הדעות לב טולסטוי: "מה זה יהודי? שאלה זו כלל אינה מוזרה כפי שזה יכול להיראות תחילה. הבה נראה איזה מין יצור מיוחד הוא זה, שכל שליטי עולם וכל העמים העליבוהו ודיכאוהו וגירשוו ורמסוהו, רדפוהו, שרפו, והטביעוהו, והוא, על אפם וחמתם, ממשיך לחיות ולהתקיים. מה זה יהודי? - שלעולם לא הצליחו לפתותו בשום פיתויים שבעולם, שמדכאיו ורודפיו הציעו לו רק להתכחש לדתו ולנטוש את אמונת אבותיו. יהודי - הינו סמל הנצח, הוא זה שלא יכלו להשמידו, לא טבח ולא עינויים. אש וחרב האינקוויזיציה לא הצליחו להכחידו. הוא אשר ראשון בישר דבר ה', הוא אשר זמן רב כל כך שמר על הנבואה ומסרה לאנושות כולה. עם כזה אינו יכול להיעלם. יהודי הינו נצחי, הוא התגשמות הנצח." (1891 סופר והוגה דעות רוסי, מתוך מאמר שפורסם בג'ואיש וורלד- לונדון 1908).
|
|
|
|
בתגובה ל: תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים מאת: מנדי ספדי ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: לתשומת - דקסטר מאת: שרידובדבניתעוד מעט התירוץ הזה כבר לא יתפוס.
באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם.
חייך אחי, אתה יהודי
ארץ ישראל,לעם ישראל ע"פ תורת ישראל.
|
|
|
|
בתגובה ל: "אבל נו זה לא כולם!" מאת: רונאל בכלל נכנסת לאתר שספאדי קישר אליו?
|
|
|
|
בתגובה ל: כי 13 תגובות באתר בל"ד מייצג 1.2 מיליון איש? מאת: Dexter5 אבל 13 תגובות אוהדות לטרור ומאות מחבלים דווקא כן. [מישהו שכח עצרות תמיכה בחמאס?]
חייך אחי, אתה יהודי
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיוק מאת: שרידובדבנית ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: ושוב, איך זה מייצג את כל ערביי ישראל? מאת: Dexter5 שכל ערביי ישראל יצאו יחד בהפגנת ענק ? זה לא יקרה . לא בגלל שהם לא תומכים ברעיון אלא שמעולם לא היתה הפגנה שבה השתתפו כל האנשים השייכים לקבוצה אתנית מסויימת. אם כל הערבים אינם כאלה - תן שמות של רודפי שלום ערבים /"פלשתינאים" שיצאו נגד ההסתה הזו .
|
|
|
|
בתגובה ל: מה אתה רוצה ? מאת: שרידובדבנית מנדי ספאדי הוא דוגמא לערבי שמתנגד למצעדי בל"ד.
|
|
|
|
בתגובה ל: אחרת אין לך שום זכות להכליל. מאת: Dexter5 כמה יש 1,2?
עוד דוגמה לכך שאת התומכים בשלום תוכל לזכור בשמותיהם בעוד הרוצים במותך פשוט נעלמים אי שם בין מאות האלפים.
כל עוד לא רואים ולא שומעים מהם מילה ניתן להסיק כי כולם תומכים-חובת ההוכחה מוטלת על מי שאומר שהם קיימים.
חייך אחי, אתה יהודי
|
|
|
|
בתגובה ל: הוא ו... מאת: רונאל יש שם אפילו כמה שתומכים בישראל. חובת ההוכחה היא עליך שיש מאות אלפים שרוצים במותי. בינתיים אני רואה עשרות אלפים, לכל היותר.
|
|
|
|
בתגובה ל: תכנס לפורום ערבים בתפוז ותראה שם הרבה כאלה. מאת: Dexter5 תסתכל על עזה,תסתכל מסביב,תסתכל על כל מקום.
[בהזדמנות...]
חייך אחי, אתה יהודי
|
|
|
|
בתגובה ל: נזרום יש לנו כבר 15 תומכים-כבוד! מאת: רונאל אני אישית מכיר ערבים שמתנגדים לטרור. ערבי מנצרת שהיה אחראי על שיפוץ הבית שלנו דיבר עם אבא שלי (ימני מאוד) על פוליטיקה והוא אמר שהוא שונא את בל"ד, ובמיוחד את בשארה כי לטענתו בשארה מרחיק שיוויון זכויות מהערבים.
|
|
|
בתגובה ל: תכנס לפורום ערבים בתפוז ותראה שם הרבה כאלה. מאת: Dexter5הפורום שאנחנו וגם אחרים מתלוננים עליו כל שני וחמישי.. ואתה נותן לי אותו כדוגמה?? אתה בטוח בזה?? תקרא הכל. תראה איזה יופי.
|
|
|
|
בתגובה ל: הוא ו... מאת: רונאל חובת ההוכחה מוטלת על מי שטוען שכולם טרוריסטים. כלומר - עליך, למשל.
זה שמישהו לא מבטא את דעתו בכל נושא ונושא לא אורמ שהוא בהכרח תומך בו.
אתה יודע, לא את כולם עניינים אקטואלים מעניינים, ולכן זה לא ממש מדד למשהו.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא. מאת: Timeless מה הקטע של התינוק בעל המראה הסרסורי באתר המפלגה שלכם? :-P
"אמונתנו בארץ ישראל אינה עניין שברגש עיוור, מיסטי למחצה, אלא מסקנה הנובעת מתוך חקירה בלתי משוחדת של מהות תולדותינו."
[זאב ז'בוטינסקי]
"עזבנו את הגולה כי מאסנו בתפקיד המיעוט, וכאן לא נעים לנו בתפקיד הרוב."
[נעמי שמר]
|
|
|
|
בתגובה ל: אני אשאל שוב מאת: יגאל שקד ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אחרת אין לך שום זכות להכליל. מאת: Dexter5 מנדי דרוזי.
מעטים הדרוזים המגדירים עצמם באופן אינדיבידואלי כערבים. מוצאם אינו ממדבריות ערב.
|
|
|
|
בתגובה ל: מנדי לא ערבי מאת: איתי חיים בערבים שהפכו לדרוזים.
|
|
|
|
בתגובה ל: מוצא הדרוזים ממצריים מאת: Dexter5 גנאולוגית, הדרוזים נחלקים לשבטים צפוניים שמקורם באזור הסהר הפורה, ושבטים דרומיים, שמקורם באזור דרום ערב.
אני תפוח, אתה תפוח, כולנו תפוחים!
|
|
|
|
בתגובה ל: המוצא הדתי של הדרוזים ממצרים. מאת: yonatan31 שבטים שהגיעו מצפון חצי האי ערב - ונקראים קייסים. שבטים שהגיעו מדרום חצי האי ערב - ונקראים ימנים (תימנים).
אז ספאדי הוא כן ערבי. וזו לא בושה להיות ערבי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה דווקא קצת טועה: מאת: Dexter5 ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: מוצא הדרוזים ממצריים מאת: Dexter5 עפ"י הגרסה הדרוזית, מוצא הדרוזים מיתרו (שמעולם לא היה ערבי - אלה צצו לאחר 2,500 שנה לערך). המוסלמים לגרסתם, רואים אותם "ערבים" משום שלטענתם, "בנו מערוף", בעלי ה"ידיעה" (המייחדים את האל), מוצאם כפלג איסמעילי הנגזר מהשיעה. חלקם רואים בפאטימים קרובים של הדרוזים.
הכינוי דרוזי, הוא כינו לעג ל"בנו מערוף". עפ"י הדת הדרוזית, הדרוזים התגלו מחדש בימי אל-חאכם לתקופה של 40 שנה, בין 1000 ל-1040 לספירה. הם רואים באסלאם ובחוקים האסלאמים ככאלה המשכתבים את ההיסטוריה לצרכיהם הם (בדכפי שהם עושים היום).
|
|
|
|
בתגובה ל: זו הגרסה הערבית האסלאמית המשוכתבת מאת: איתי חיים זה הגרסא ההיסטורית של ההיסטוריה. אין לך שום סיבה להאמין שמוצאם מיתרו (אם היה אדם כזה) כמו שאין לך שום סיבה להאמין שמוצאנו מיעקב (אם היה אדם כזה).
|
|
|
|
בתגובה ל: זו לא... מאת: Dexter5 מדוע אתה מעדיף להאמין לגרסה האסלאמית, שטענותיה הועלו בזמן הכיבוש האסלאמי של המזרח-התיכון ולא לגרסה הדרוזית? גם אלה שאינם מייחסים לתנ"ך משמעות דתית, מתייחסים אליו כספר היסטוריה. אחת הגרסאות טוענת כי הכותב חי בתקופת "דברי הימים". אני מתקשה להאמין בכך שמדובר בספר מעשיות כמו "הארי פוטר", אלא כספר כרונולוגי, המתאר רצף אירועים גם אם חלקם נוטים להגזמה.
אם כך, אתה מאמין שהקוראן הוא גרסה מאוחרת ואחרונה של התנ"ך והברית החדשה ושמחמד העלה אותו על הכתב מראשו הקודח לאחר שאללה אמר לו?
מדוע שלא תאמין לגרסה השקרית של הערבים על הטיהור האתני ש"ביצענו בהם" במלחמת העצמאות? תוכל להכחיש כמה שתרצה, אך משמעותה של ה"נכבה" שונה מגרסה אחת לתרגומה של המילה לעברית, "אסון". משמעותה האמיתית היא חוסר יכולתם לחסל בנו ולקרב אותנו למימי הים התיכון - מטרה שלא צלחה. זו הסיבה שהם מתעקשים לציין זאת מדי שנה כדי להזכיר לנו כי הם עדיין לא גמרו איתנו.
יש לי הרגשה אוהד, שאתה מרגיש כמי שחי באיזה "מטריקס". הספקתי להכיר אותך ואני יודע שאתה בחור מבריק שיודע להבחין בין אמת לבדיה. אני סומך עלייך שלא תהפוך לבן זומא ותשתגע.
אני מכיר אחד שהשתגע והיום הוא מונע מתוך שנאה עצמית ומתכחש לכל הסובבים לו. מקווה לדעת שלא תלך בעקבותיו.
|
|
|
|
בתגובה ל: תודעה כוזבת מאת: איתי חיים The Druze faith did extend to many areas in the Middle East and even reached Persia and India [22] but most of the surviving modern Druze can trace their origin to the Wadi al-Taym in South Lebanon, which is so called after an Arab tribe Taym-Allah (formerly Taym-Allat) which, according to the greatest Arab historian, al-Tabari, first came from Arabia into the valley of the Euphrates where they were Christianized prior to their migration into the Lebanon. Many of the Druze feudal families whose genealogies have been preserved to us by the two modern Syrian chroniclers: Haydar al-Shihabi and al-Shidyaq, seem also to point in the direction of the same origin. Arabian tribes which emigrated via the Persian Gulf and stopped in Iraq on the route that was later to lead them to Syria. The first feudal Druze family, the Tanukh family, which made for itself a name in fighting the Crusaders, was according to Haydar al-Shihabi , an Arab tribe from Mesopotamia where it occupied the position of a ruling family and was apparently Christianized.[23]
|
|
|
|
בתגובה ל: אני לא מאמין לשום גרסא אסלאמית, אלא לגרסא הנכונה: מאת: Dexter5 "according to the greatest Arab historian, al-Tabari"
א-טבארי היה היסטוריון איסלאמי בתקופת הכיבוש האסלאמי של המזרח התיכון. את התואר שלי בהיסטוריה של המזרח-התיכון אסיים כנראה בשנה הבאה, ממליץ לך לקחת מס' קורסים בהמשך.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא שמת לב בוודאי לזה: מאת: איתי חיים ההיסטוריונים האסלאמיים הם היסטוריונים מאוד אמינים. הדרוזים הם ערבים, אין שום בושה בזה.
|
|
|
בתגובה ל: לתשומת - דקסטר מאת: שרידובדבניתללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: תגובות אוהדות למחבל באתרים ערביים-ישראלים מאת: מנדי ספדימחקר שערך פרופ' סמי סמוחה מאוניברסיטת חיפה מגלה כי 49.7% מערביי ישראל מצדיקים את חטיפתם של אהוד גולדווסר ואלדד רגב ללבנון. שיעור דומה מצדיק את שיגור הרקטות מלבנון לישראל במהלך המלחמה
|
|
|
בתגובה ל: Ynet "חצי מערביי ישראל מצדיקים חטיפת החיילים" מאת: רק אמתללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: Ynet "חצי מערביי ישראל מצדיקים חטיפת החיילים" מאת: רק אמתזה לא חדש שהערבים הישראלים נעשו לאומנים יותר. מעניין למה....
|
|
|
בתגובה ל: בפעם הבאה תגיא משהו גם משנת 1948. מאת: Timelessשהביא ל  הארץ עשרות אלפי טרוריסטים חמושים בראשות מנהיגם שהקים את פתחלנד בארץ האבות
|
|
|
|
בתגובה ל: הערבים נעשו שונאי ישראל יותר מאז אסון אוסלו מאת: רק אמת מחקרים אשר נעשו בתחום מוכחים שדווקא מאז עליית נתינהו לשלטון בפעם הראשונה החלה נסיגה בתמכית של מדינת ישראל.
עדיף שתקרא מעט מאמרים , ודגש על מאמרים , אשר עוסקים בנושא, ושם מביאים מחקרים וסקרים שנעשו בכל מיני נקודות זמן בנושא הזה.
|
|
|
|
בתגובה ל: דווקא לא. מאת: Timeless אז לפי ההגיון שלך אנחנו צריכים לעשות הכל כדי לרצות אותם, על חשבון אזרחי המדינה, על מנת לזכות לקרדיט בעיני הקהילה הבינלאומית ומדינות ערב.
נתניהו. מקור כל הרוע בעולם. גם את זה שמענו.
|
|
|
|
בתגובה ל: מאמרים ומחקרים של מי? מאת: איתי חיים אבל ביני לבינך זה חסר טעם, כי אז תטען שזה שמאלני שזה עשה ובלה בלה בלה בלה בלה. שחכתי, רק מחקרים וסקרים אשר נעשו על ידי מכונים ימניים מוצהרים הם הנכונים, לא? :-)
לא, ההגיון שלי לא אומר שצריך לעשות כל דבר על מנת לרצות את הקהילה הבינלאומית ומדינות ערב. ההגיון שלי אורמ שלא בא לי להשמיד את מדינת ישראל עקב ענישה קולקטיבית שלא תועיל במאומה.
צר לי לשבור לכם את הבועה שאתם מתעקשים לחיות בה, אבל אנחנו לא באמת מעצמה. אנחנו לא באמת תורמים משהו למדינה. ארה"ב עוד תומכת בנו כי יש לנו לובי יהודי חזק מאוד שם, וכי אנחנו משרתים את האינטרסים שלהם. אבל עם הרעיון המגוחך הזה, של הריגת חפים מפשע, מתוך הנחה שזה יפעיל לחץ על ארגוני נהטרור, גם הלובי שיש לנו שם, לא יעזור להו, וזה עוד מבלי לדבר בכלל, על כך, שכל ארצות ערב יעלו עלינו, ועוד חרמות ודברים כאלו. צר לי , אבל אנחנו לא באמת מסוגלים כלכל את עצמנו לבד, מספיק שתסתתכל על תעשיית ההייטק.
ואגב, איתי, בשום מקום לא הוכח שענישה קולקטיבית באמת מסייעת למשהו, בטח ובטח לא הריגה חסרת הבחנה. אולי לפני שאתם מנסים ללכת לקצה ולהמר על גורל המדינה , תנסו ללכת על משהו שהוא קצת יותר מציאותי.
ונתניהו? אם הוא היה מעניין אותי, אז אולי הייתי טורחת באמת להגיב למשפט הזה, אבל הוא פשוט לא. :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: דווקא לא. מאת: Timeless זה סך הכל הפאשיסטיות הערבית שאם משהו לא הולך לפי רצונם, הם מגלים את פרצופם האמיתי.
יש פה עם הכי קטנוני ועלוב בהיסטוריה, שמצד אחד אומר שהם דת שלום ובאותה נשימה קורה לרצוח את האדם שצייר את הקריקטורה על מוחמד.
הסופר והוגה הדעות לב טולסטוי: "מה זה יהודי? שאלה זו כלל אינה מוזרה כפי שזה יכול להיראות תחילה. הבה נראה איזה מין יצור מיוחד הוא זה, שכל שליטי עולם וכל העמים העליבוהו ודיכאוהו וגירשוו ורמסוהו, רדפוהו, שרפו, והטביעוהו, והוא, על אפם וחמתם, ממשיך לחיות ולהתקיים. מה זה יהודי? - שלעולם לא הצליחו לפתותו בשום פיתויים שבעולם, שמדכאיו ורודפיו הציעו לו רק להתכחש לדתו ולנטוש את אמונת אבותיו. יהודי - הינו סמל הנצח, הוא זה שלא יכלו להשמידו, לא טבח ולא עינויים. אש וחרב האינקוויזיציה לא הצליחו להכחידו. הוא אשר ראשון בישר דבר ה', הוא אשר זמן רב כל כך שמר על הנבואה ומסרה לאנושות כולה. עם כזה אינו יכול להיעלם. יהודי הינו נצחי, הוא התגשמות הנצח." (1891 סופר והוגה דעות רוסי, מתוך מאמר שפורסם בג'ואיש וורלד- לונדון 1908).
|
|
|
|
בתגובה ל: את שמה לב מה אמרת? מאת: andromeda galax את אותם מאפיינים תמצא כמעט בכל מיעוט בכל מדינה.
היה פה פעם שרשור לגבי שיעור העבריינות אצל הערבים. שיעור העבריינות אצל מיעוטים בכל מדינה, תמיד יהיה גבוה יותר מאשר אצל הילידים.
אולי פעם אחת תחדלו להתסכל על תופעות סוצילוגיות רק מפן אחד , תצליחו למצוא שלכל דבר יש עוד כמה סיבות וכי הדת היא לא תמיד רלוונטית. :/
ועכשיו, דיבורים על הפשיסטים וכו', קצת משבשת המצב רוח המחופש.. אז איך עבר היום שלך? :-P
|
|
|
|
בתגובה ל: יש בעיה...קלה... מאת: Timeless אצל היהודים אף פעם, אבל אף פעם לא היו מיעוט בעייתי עם שיעור פשע מעל הנורמל.
ושמת לב מה רשמת- נפלט לך. :-) "היה פה פעם שרשור לגבי שיעור העבריינות אצל הערבים. שיעור העבריינות אצל מיעוטים בכל מדינה, תמיד יהיה גבוה יותר מאשר אצל הילידים. "
אחח איזה יום סבבה. ושמעי סיפור, לפני כמה ימים הכרתי נוצרי ציוני ממלזיה. הוא אוהב את ישראל יותר מכולנו יחד. ממנו לקחתי את המאמר על הנכבה שהוא שם בקבוצה בפייסבוק. דיברנו קצת, שאלתי אותו על איך זה להיות ציוני ועוד במדינה עוינת כמו מלזיה, והוא אמר שזה לא כל כך נורא ואין מה לדאוג לו. הוא לומד באוניברסיטה והסטודנטים קוראים לו "הציוני". עד כדי כך.
|
|
|
|
בתגובה ל: האמ יהודים האמ מאת: andromeda galax אבל אישית, אין לי את הסטטיסטיקות של כל מדינה ומדינה בנושא הזה.
ולא נפלט כלום, אני בסך הכל אמרתי, שבדרך כלל תמצא יותר פשיעה בקרב המיעוט, בגלל כל מיני סיבות סוציולוגיות ,והפשיעה בקרב המוסלמים פה גבוהה לא בגלל שהם מוסלמים. זה מה שאני ניסתי לטעון, זה הכל.
תגיד, מאיפה אתה מכיר את כל האנשים הללו, אה? :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: נחמד לחשוב כך. מאת: Timeless השנייה, יש שם מילה אחת שהשתרבבה לה בטעות בטח.
והוא מפייסבוק, שמו ג'וסיה.
|
|
|
|
בתגובה ל: בטח לא תשימי לב למה שמחתי מהפסקה מאת: andromeda galax העיקר שאתה מחייך מותק.
אז אתה עוד מהמעטים שיש להם כרטיס בפייסבוק? :-P
|
|
|
|
בתגובה ל: נחמד לחשוב כך. מאת: Timeless והתברר שמספר התיקיפ לילידי הארץ(יהודים וערבים)
קטן משמעותית מילדי העולים (מרוסיה ואתיופיה)
כאשר האתיופים מובילים בגדול
|
|
|
|
בתגובה ל: השרשור היה בקשר לפשיעה בקרב בני נוער מאת: רק אמת תהליך הקליטה של האתיופיים , איך נאמר, לא סיפור הצלחה , מכל מיני סיבות.
אבל שוב, עם נשווה למשל את הפשיעה של בני הנוער הרוסי , ויסלח לי נימו, לפשיעה של הצברים, אז יש יותר פשיעה בקרב בני הנוער הרוסי מאשר בקרב הצברים. לא שזאת גאווה גדולה, אבל עדין המיעוט פושע יותר.
|
|
|
|
בתגובה ל: גם זה ברור מאת: Timeless איזה צברים בדיוק? אם ניקח את העולים/המהגרים הלא-יהודים ונשווה אותם עם ילדי השמנת [שגם אם יפשעו, הוריהם יוציאו אותם מזה ולא ייפתח להם שום תיק] אז מובן שאצל האחרונים, רמת הפשיעה תהיה נמוכה יותר.
אם זאת, אם ניקח את העולים |הדגש|היהודיים|הדגש| מבריה"מ לשעבר, ונשווה אותם עם הצברים הערבים, הבדואים והמזרחים, אז אחוז הפשיעה של האחרונים יהיה גבוה-גבוה לעין ערוך מזה של הראשונים [ולא סתם בתי הסוהר מפוצצים כמעט אך ורק בהם].
|
|
|
|
בתגובה ל: שוב פעם, צברים. מאת: אלי צפון לצבר יש הגדרה מאוד מאוד ברורה - ילידי הארץ היהודים.
זה שאתה מתעקש להתעסק עם עדות - זאת בעיה שלך.
אני אשמח מאוד אם תפנה אותי לאיזה סקר/מחקר של גוף מוסמך כלשהו, אשר יוכיח את הטענות שלך.
|
|
|
|
בתגובה ל: שים לב. מאת: Timeless את לא יכולה להכליל את כל היהודים שנולדו בישראל תחת אותה הגדרה בדיוק. הרי בין אותם ה"צברים" יש הבדלים ניכרים מאוד.
על כן, כשאומרים צברים, צריך לציין לאלו צברים בדיוק הכוונה.
|
|
|
|
בתגובה ל: ציבור ה"צברים" הוא מאוד מגוון וקוטבי. מאת: אלי צפון אל תנסה לגרור אותי לניתוח המטומטם שלך.
אני עדין מחכה לראי מקום אשר מנתח את האוכלוסייה הרוסית בבתי הכלא, ליהודים ולא יהודים.
|
|
|
|
בתגובה ל: צברים - ילידי הארץ היהודים. מאת: Timeless אין שום הבדל, שהרי גם את וגם הם יהודים-צברים. בטח גם אין שום הבדל בין המתנחלים-הדתיים לבין האנרכיסטים, שהרי גם אלה וגם אלה הם צברים יהודים. בטח גם אין שום הבדל בין תושבי קיסריה לבין תושבי ירוחם, בין רמת אביב לבין ה"תקווה", "כרם התימנים" וכו', הרי הדור הצעיר בשני המקומות הם יהודים-צברים.
באמת חשיבה מאוד מאוד מעניינת.
בקשר לעולים/מהגרים מבריה"מ, יש הבדל מאוד ניכר בין היהודים לבין הגויים בהרבה מאוד תחומים. לאבי יש אפילו את היכולת להבדיל בין גוי ליהודי [עולה מרוסיה] על פי החזות בלבד [יש הבדלים בתווי הפנים]. לרוסים הגויים יש יצר קרימינטלי חריף ביותר, ובשילוב עם האלכוהול הרב שהם צורכים כמים - נוצרת מפלצת. הרוסי-הגוי מסוגל לבצע דברים איומים ונוראים, כאשר היהודי יתחלחל רק מלחשוב עליהם. ככה זה היה בבריה"מ, וככה זה גם כאן.
|
|
|
|
בתגובה ל: אז אני מבין שבינך לבין האברכים ממאה שערים מאת: אלי צפון הישראלי. אוי, סליחה, ה-Judo Supremacist הישראלי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אז הנה לכם חברים, ה-White Supremacist מאת: Dexter5 לך הטיעונים הרלוונטים לגופו של הנושא, אתה מאבד את העשתונות ויוצא מכלייך, תוך כדי שאתה מתחיל לירות לכל הכיוונים...
|
|
|
|
בתגובה ל: שמת לב שתמיד כשאתה מתדיין, אחרי שנגמרים מאת: אלי צפון ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אז אני מבין שבינך לבין האברכים ממאה שערים מאת: אלי צפון מה בסך הכל עשיתי? בסך הכל ניסתי להסביר לך למה הכוונה כאשר אומרים צברים, וכאשר עושים סטטיסטיקה, לצערך הרב לא עושים פילוג כזה.
אתה יכול לנסות להציד לעולים הגויים את כל הסטיגמות השליליות שיש על הרוסים,באמת.
אני לא מתרצת כלום לאף אחד, בסך הכל אמרתי - שהסיבה לפשיעה לא נובעת בגלל הדת. זה הכל. אם יש אחוזי פשיעה גם בקרב מיעוטים לא מוסלמיים, אז עדיף שתחפשו את הסיבה במקום אחר, זה הכל.
|
|
|
|
| |